Wandelen

Goed om weten: elke wandeling is volledig aan te passen aan uw specifieke wensen. Ik kan accenten leggen, tijdsduur verlengen of verkorten of een stukje met de fiets doen, etc. Stuur me een mailtje en we overleggen dit samen. Ik maak er verder een punt van om niet alleen de klassieke data en standaard informatie mee te geven, maar jullie het groter verhaal van deze fascinerende stad te vertellen.

london-londinium-125AD

‘Londen voor Dummies’

Voor de allereerste keer in Londen? Dan zou ik deze klassieke stadswandeling aanraden. De oude binnenstad van Londen is ideaal om te voet te verkennen en op een halve dag kunnen we de must see bezienswaardigheden aandoen. We starten de wandeling in de City, langs London Bridge, Southbank, Saint Paul’s Cathedral, Covent Garden, Trafalgar Square en Westminster. Alle Londense postkaartplaatsen zijn vertegenwoordigd, maar niet in hun klassieke jasje. Uiteraard kan ik ook enkele plaatsen aanraden voor een lunch of een traditionele pint.

Vanaf £180 voor 3 uur.

portobello-road-notting-hill-london-w11

‘Het iconisch Notting Hill’

De wijk die ik thuis mag noemen is reeds bekend bij de meeste toeristen, maar is dat wel echt zo? Naast de befaamde Portobello Road is er in Notting Hill nog zoveel meer te zien waar de meeste zondagstoeristen geen weet van hebben. Ik breng je langs verscholen hoeken, onbekende straten en vertel over Notting Hill’s stormachtige geschiedenis. Als het weer meezit, breng ik je met plezier naar één van de mooiste privé-tuinen van de wijk waar de meeste mensen enkel doorheen het hek van kunnen meegenieten (weetje: de tuin in kwestie was lang de speelplaats van een jonge William en Harry).

Vanaf £140 voor 2 uur.

tudor-prisacariu-shoreditch-35

‘Het hippe Oosten’

East London is bekend om zijn smeltkroescultuur, en de recentere ‘hipsterficatie’. Via de kronkelende straten van de Square Mile en de Romeinse funderingen van de City komen we in het hippe Shoreditch. Daar is meer street art dan muur te vinden, en een eclectische verzameling aan microbrouwerijtjes, de beste Indische restaurants van de stad, winkels en midnight boozers, en zelfs een containerpark. Deze worden afgewisseld met kantoorgebouwen die vooral start-ups huisvesten – daarom in het verleden door David Cameron ook wel “Silicon Roundabout” gedoopt. Terwijl ik je langs mijn favoriete plaatsen loods, vertel ik je graag over de fascinerende evolutie van het hippe oosten.

Vanaf £140 voor 2 uur.